DIAKONI hjälper och stöder

Då du känner dig ensam, ledsen, sörjer, har problem i relationer, kämpar med ekonomiska eller andra bekymmer, kan du vända dig till församlingens medarbetare. Präster, diakoniarbetare och andra medarbetare i församlingen finns till för dig. Till dem kan man vända sig med frågor om Gud, tro, bön och förbön, de har tystnadsplikt.

Diakoniarbetarna har mottagning under juni, juli och augusti endast på måndag och torsdag kl 9-11 enligt tidsbeställning. Telefontid måndag och torsdag mellan kl. 9-10  tfn 040 3100 420.

Diakoniarbetarnas kontaktuppgifter och mottagningstider

Familjerådgivningen i Jakobstadsregionen

Det finns många tillfällen i livet när saken faktiskt blir bättre om man kan tala om det som tynger med någon i förtroende. Till exempel när det är kris i parrelationen, när familjen har problem, när det gör ont att växa som mänska. Då finns vi på familjerådgivningen till för att hjälpa.

Så här kan du boka tid hos oss

• per telefon 040 3100 485 (växeln) säkrast månd - onsd kl 9 - 12
  • per e-mail: jakobstad.familjeradgivning@evl.fi