DIAKONI hjälper och stöder

Då du känner dig ensam, ledsen, sörjer, har problem i relationer, kämpar med ekonomiska eller andra bekymmer, kan du vända dig till församlingens medarbetare. Präster, diakoniarbetare och andra medarbetare i församlingen finns till för dig. Till dem kan man vända sig med frågor om Gud, tro, bön och förbön, de har tystnadsplikt.

Diakoniarbetarna har mottagning enligt tidsbeställning eller drop-in alla förmiddagar kl 10-11 och telefontid tfn 040 3100 420 mellan kl 9-10 varje vardag utom onsdagar.

Diakoniarbetarnas kontaktuppgifter och mottagningstider

Familjerådgivningen i Jakobstadsregionen

Det finns många tillfällen i livet när saken faktiskt blir bättre om man kan tala om det som tynger med någon i förtroende. Till exempel när det är kris i parrelationen, när familjen har problem, när det gör ont att växa som mänska. Då finns vi på familjerådgivningen till för att hjälpa.

Så här kan du boka tid hos oss

• per telefon 040 3100 485 (växeln) säkrast månd - onsd kl 9 - 12
  • per e-mail: jakobstad.familjeradgivning@evl.fi