Diakoni hjälper och stöder

Då du känner dig ensam, ledsen, sörjer, har problem i relationer, kämpar med ekonomiska eller andra bekymmer, kan du vända dig till församlingens medarbetare. Präster, diakoniarbetare och andra medarbetare i församlingen finns till för dig. Till dem kan man vända sig med frågor om Gud, tro, bön och förbön, de har tystnadsplikt.

Diakoniarbetarna har mottagning enligt tidsbeställning eller drop-in alla förmiddagar kl 10-11 och telefontid tfn 040 3100 420 mellan kl 9-10 varje vardag utom onsdagar.

Diakoniarbetarnas kontaktuppgifter och mottagningstider

Diakonikansliet och -mottagningen finns vid Församlingscentret i Jakobstad, Ebba Brahe esplanaden 2.

Diakoniarbetarnas kontaktuppgifter är:

Helena Ekman tfn 0403100422 helena.ekman@evl.fi

Marianne Sandström tfn 0403100421 marianne.sandstrom@evl.fi

Karin Åstrand tfn 0403100423 karin.astrand@evl.fi

Samtliga medarbetares kontaktuppgifter

Sjukhusprästerna

Familjerådgivning

Diakonidirektionen (länk)

Samtalstjänst

"Kyrkans chat och web"

Vänbanken
Vänbanken är församlingens utsträckta hand.
Kontakta någon av diakonerna för att få en vän som kommer på regelbundna besök.
Vill du själv bli en vän och besökare får du skolning och stöd för uppgiften. Anmäl dig till diakoniarbetarna.